Αξίζει να πας: Φρανκφούρτη (Frankfurt)

στις

Η Φρανκφούρτη (Frankfurt am Main) είναι μια όμορφη και ενδιαφέρουσα πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της Γερμανίας. Μία πόλη με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και οικονομία. Η Μητρόπολη αυτή, που συχνά αποκαλείται και «Οικονομική Πρωτεύουσα της Ευρώπης«, είναι ένα σημαντικό επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Ένα ταξίδι σε αυτήν είναι πιθανό να σας κάνει να πιστέψετε ότι ενώσατε την Ευρώπη, με την Αμερική, αφού στο κέντρο της θα συναντήσετε τόσο στοιχεία της κεντρικής Ευρώπης, όσο και πανύψηλους ουρανοξύστες, που θα σας θυμίσουν την Νέα Υόρκη.

Πάνω σε μία από τις γέφυρες με θέα τους ουρανοξύστες της Φρανκφούρτης

Ας τα δούμε όμως όλα, ένα ένα:

Οικονομικό Κέντρο

Η Φρανκφούρτη θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά κέντρα, όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σ’ αυτήν βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Deutsch Bundesbank) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (European Central Bank – ECB). Είναι η έδρα πολλών μεγάλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Επιπλέον, η Φρανκφούρτη αποτελεί ένα διεθνές εμπορικό κέντρο με πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, οι υπηρεσίες, και το εμπόριο. Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης (Deutsche Börse AG) είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στον κόσμο. Τέλος, η Messe Frankfurt είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο διοργανωτής εμπορικών εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η Messe Frankfurt Group διαθέτει ιδιόκτητους εκθεσιακούς χώρους, στους οποίους φιλοξενούνται διάφορες διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια. Κάποιες από τις πιο γνωστές είναι οι: α) Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, β) ΙΑΑ – Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου), γ) Ambiente, η γενική ανοιξιάτικη έκθεση), δ) Tendence Lifestyle, η γενική φθινοπωρινή έκθεση).

Δεν είναι βέβαια δυνατόν ένας ταξιδιώτης ή ακόμα και ένας απλός επισκέπτης να βρεθεί στην Φρανκφούρτη και να μην επισκεφτεί την περιοχή με τους ουρανοξύστες. Ο πιο γνωστός από όλους τους «ψηλούς» ονομάζεται Main Tower και βρίσκεται στον κεντρικό πυρήνα της πόλης, κοντά στον ποταμό Μain. Είναι ένα από τα υψηλότερα κτίρια στη Φρανκφούρτη, ενώ διαθέτει και οροφή παρατήρησης, η οποία προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα στην πόλη. Οι επισκέπτες μπορούν να ανεβαίνουν στην παρατηρητική πλατφόρμα για να απολαύσουν την εντυπωσιακή θέα. Αν το αποφασίσετε, καλό θα είναι να διαλέξτε μία μέρα με καλή ορατότητα, για να μπορέσετε να θαυμάσετε και την Φρανκφούρτη και την γύρω περιοχή.

Μέγας Ποταμός (Main River)

Ο Μέγας Ποταμός είναι ο μεγαλύτερος ποταμός που διασχίζει τη Φρανκφούρτη, τον οποίο μάλιστα έχουν αξιοποιήσει για εμπορικούς και μεταφορικούς σκοπούς, καθώς η περιοχή αποτελεί σημαντικό κέντρο συγκοινωνιών. Επίσης, αρκετά δημοφιλής είναι η ποτάμια πλοήγηση και πολλοί είναι οι επισκέπτες απολαμβάνουν κρουαζιέρες στα νερά του.

@angelikistk

Σιδερένια γέφυρα της Φρανκφούρτης 📌 #bridge #eisernersteg #frankfurt #germany #main #mainriver #homer 🖋️ #video #videoviral #foryoupage #fpy #fy #αξίζει_να_πας #worthvisiting #downtimetraveler #downtimegr ✅ Subscribe: angelikisaitaki.com ✅ Follow Instagram: angelikistk ✅ Facebook page: Down Time Traveler

♬ Don’t Let Me Go – Lane 8 & Arctic Lake

Ο ποταμός παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον τρόπο ζωής των ανθρώπων της πόλης. Οι όχθες του Μεγάλου Ποταμού είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές για περπάτημα, ποδηλασία και χαλάρωση και φυσικά για εμάς τους προσωρινούς θαμώνες της πόλης, για να θαυμάσουμε τους ουρανοξύστες και να βγάλουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, κάπως έτσι, όπου υπάρχει… ποταμός, υπάρχουν και γέφυρες! Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα είναι αρκετές οι γέφυρες που διασχίζουν τον Μέγα Ποταμό, συνδέοντας τα διάφορα μέρη της πόλης. Μία από τις πιο δημοφιλείς είναι η Σιδερένια γέφυρα της Φρανκφούρτης (Eiserner Steg), με τα χιλιάδες λουκέτα και την ελληνική επιγραφή στην κορυφή της.

Σιδερένια γέφυρα της Φρανκφούρτης (Eiserner Steg)

Είδατε ελληνική επιγραφή στην παραπάνω φωτογραφία, αλλά θεωρείτε ότι κάποιο λάθος έγινε στην ανάρτηση ή ότι ίσως εσείς δεν βλέπετε καλά; Όχι, κανένα λάθος δεν συνέβη και τα ματάκια σας λειτουργούν υπέροχα! Ναι, είναι αλήθεια! Οι Έλληνες επισκέπτες, καθώς θα κάνουν την βόλτα τους στο ποτάμι και όσο περισσότερο πλησιάζουν στην Σιδερένια Γέφυρα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία ευχάριστη έκπληξη!!! Στο κέντρο λοιπόν του οικονομικού πυρήνα της Γερμανίας (Γερμανικό χρηματιστήριο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Deutch Bank κ.α.) ένα κομμάτι της αρχαίας ποίησης του Ομήρου ξεπροβάλλει!

«ΠΛΕΩΝ ΕΠΙ ΟΙΝΟΠΑ ΠΟΝΤΟΝ ΕΠ ΑΛΛΟΘΡΟΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ», που στα νέα ελληνικά μεταφράζεται σε «Πλέοντας μέσα στο μελανό πέλαγος με αλλόγλωσσους ανθρώπους». Είναι σίγουρο, ότι ένα ψήγμα θαυμασμού για τον τεράστιο πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, που γίνεται αντιληπτός σε κάθε σημείο του πλανήτη, θα ξυπνήσει μέσα σας.

@angelikistk

#frankfurt #frankfurtammain #frankfurt🇩🇪 #germany #videoviral #videoviralitiktok #viral #fyp #foryou #trend #αξίζει_να_πας #downtimetraveler #downtimegr 🌍 downtimetraveller.com 🎥📸 Tik Tok & Instagram: angelikistk 🌍🎥 Subscribe YouTube channel: Down Time Traveller ✅Like/Follow FB page: Down Time Traveller

♬ Popular – Music from the HBO Original Series – The Weeknd & Madonna

Αρχιτεκτονική

Η πόλη συνδυάζει την παραδοσιακή γερμανική αρχιτεκτονική με τα σύγχρονα και μοντέρνα κτίρια, όπως αυτό του εντυπωσιακού πράσινου ουρανοξύστη στις όχθες του ποταμού. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός (Frankfurt am Main Hauptbahnhof), ο κύριος καθεδρικός ναός  (Frankfurter Dom), και οι γειτονιές όπως η περιοχή Sachsenhausen, γεμάτη από ταβέρνες και πεζοδρόμους, είναι εκεί για να μας προσφέρουν την απαραίτητη αντίθεση με το μοντέρνο κομμάτι της πόλης.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ας μείνουμε λίγο παραπάνω στην αρχιτεκτονική της πόλης. Αυτήν την φορά η βόλτα μας θα γίνει στην πολύ εντυπωσιακή πλατεία Römerberg, η οποία αποτελεί μία από τους πιο δημοφιλείς και ιστορικές πλατείες της Φρανκφούρτης. Βρίσκεται στην καρδιά της Παλιάς πόλης (Altstadt) και αποτελεί ένα από τα κύρια κέντρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων της πόλης.

Παρακάτω είναι μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά και σημαντικά κτίρια της εντυπωσιακής πλατείας Romerberg και της Παλιάς Πόλης:

  • Η Κεντρική Πλατεία Römerberg : Εκεί που έκανες βόλτα ανάμεσα στους ουρανοξύστες, με υψωμένο κεφάλι, αναζητώντας το τέλος τους, και στις σιδερένιες γέφυρες, ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά σου η πλατεία Römerberg και η εικόνα της μοντέρνας και σύγχρονης πόλης που είχες δημιουργήσει στο μυαλό σου, ξαφνικά καταρρίπτεται. Τι γραφική και όμορφη πλατεία είναι αυτή και πόσο πιο διαφορετική από ότι είδες μέχρι τώρα; Πόσο διαφορετική είναι η Παλιά Πόλη από την όχθη του ποταμού; Τελικά, η Φρανκφούρτη δεν είναι αποτελείται μόνο από το κομμάτι των τραπεζών δίπλα από τον ποταμό Μάιν. Επιφύλασσε εκπλήξεις! Η Römerberg είναι η κεντρική πλατεία της Φρανκφούρτης είναι μία από αυτές. Η Römerberg χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για εκδηλώσεις, αγορές και πολιτικές συναθροίσεις. Πρόκειται για μια πανέμορφη πλατεία με παραδοσιακά γερμανικά κτίρια, καφετέριες και εστιατόρια.

  • Römer: Ένα από τα πιο σημαντικά κτίριά της είναι το Römer, με την μακρά ιστορία που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Σήμερα, το Römer στεγάζει το δημαρχείο της Φρανκφούρτης. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια της πόλης και συχνά χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και τελετές.
  • Δημοτικός Πύργος (Romer Turm): Ο Δημοτικός Πύργος είναι ένα εντυπωσιακό μεσαιωνικό κτίριο που περιβάλλει τον Römer και προσδίδει μια ατμόσφαιρα μεσαιωνικής Ευρώπης.
  • Παλιά Εκκλησία του Αγίου Νικολάου (Alte Nicolaikirche – Old St. Nicholas Church): Απέναντι από τον Römer, η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι ένα άλλο ιστορικό κτίριο που αξίζει την προσοχή.

Η Romerberg και η Παλιά Πόλη γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί ένα βασικό προορισμό για τους επισκέπτες που θέλουν να «επιστρέψουν» στην παλιά εποχή της Φρανκφούρτης και να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία της περιοχής.

Δρόμος στην Παλιά Πόλη

Μουσεία και Πολιτισμός

Η Φρανκφούρτη όμως είναι μια πόλη που φιλοξενεί και ενδιαφέροντα μουσεία στους κόλπους της. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, και φυσικά και τον διαθέσιμο χρόνο παραμονής σας, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποια από τα παρακάτω. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Φρανκφούρτη, όπως και το Βερολίνο, επιλέγει να έχει τα Μουσεία συγκεντρωμένα σε ένα μέρος της πόλης, γι’ αυτό και τα περισσότερα θα τα βρείτε στην Όχθη των Μουσείων (Museumsufer Frankfurt).

  • Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Städel Museum): βρίσκεται στην όχθη του Μάιν και είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσεία τέχνης της Γερμανίας. Φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης από τον 14ο αιώνα μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, και άλλων μορφών τέχνης.
  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Senckenberg (ή αλλιώς Naturmuseum Senckenberg): Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας στον κόσμο, με εκθέσεις για διάφορα θέματα, όπως ο προϊστορικός κόσμος, οι δεινόσαυροι, και η εξέλιξη του ανθρώπου.
  • Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης (ή MAK, γερμ: Museum für Angewandte Kunst): Αν ενδιαφέρεστε για τον σχεδιασμό, την τέχνη και την ψηφιακή τέχνη, αυτό το μουσείο παρουσιάζει συλλογές κοσμημάτων, επίπλων, και αντικειμένων εφαρμοσμένης τέχνης.
  • Μουσείο Επικοινωνίας (Museum fur Kommunikation): Το Museum für Kommunikation είναι μουσείο που επικεντρώνεται στην εξέλιξη των μέσων επικοινωνίας και των τεχνολογιών επικοινωνίας.
Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου (DFF – Deutsches Filminstitut & Filmmuseum)

  • Μουσείο Κινουμένων Σχεδίων (Caricatura Museum Frankfurt): Το Caricatura Museum Frankfurt αποτελεί έναν ενδιαφέροντα πολιτιστικό προορισμό για τους λάτρεις της τέχνης και του χιούμορ, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία μέσα από τη ματιά των καρικατουριστών και των καλλιτεχνών σάτιρας.
  • Μουσείο Επιστημών Experiminta (Experiminta Science Center): Ένα εκπαιδευτικό μουσείο που επικεντρώνεται στην επιστήμη και την τεχνολογία, προσφέροντας αλληλεπιδραστικές εκθέσεις και πειράματα.
  • Μουσείο Παγκόσμιου Πολιτισμού (Weltkulturen Museum): Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια κουλτούρα και παρουσιάζει εκθέσεις σχετικές με διάφορες κοινωνικές και εθνολογικές πτυχές.
  • Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου (DFF – Deutsches Filminstitut & Filmmuseum): Πρόκειται για ένα μουσείο που αφορά τον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα, είναι αφιερωμένο στην ιστορία του κινηματογράφου, την τέχνη του, την τεχνολογία του, και την επίδρασή του στην κοινωνία.
Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου (DFF – Deutsches Filminstitut & Filmmuseum)

  • Ιστορικό Μουσείο της Φρανκφούρτης (Historisches Museum Frankfurt): Το Historisches Museum Frankfurt είναι ένα από τα κύρια μουσεία της πόλης που επικεντρώνεται στην ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.
  • Σπίτι και Μουσείο Γκαίτε (Goethe-Museum): Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της πόλης να είναι το μουσείο Γκαίτε (Goethe-Museum), το οποίο είναι αφιερωμένο στον διάσημο Γερμανό ποιητή και συγγραφέα Johann Wolfgang von Goethe, έναν από τους σημαντικότερους λογοτέχνες και πνευματικούς φορείς της γερμανικής λογοτεχνίας.

Βοτανικός κήπος Palmengarten (Palmengarten Frankfurt)

Βρίσκεται στην περιοχή Westend-Süd της Φρανκφούρτης, κοντά στο κέντρο της πόλης, και καλύπτει μια επιφάνεια 22 εκταρίων. Φημίζεται για την ποικιλία των φυτών του, συμπεριλαμβανομένων εντυπωσιακών εκθέσεων παλαιότερων δέντρων, τροπικών φυτών, και άλλων ειδών. Επίσης, περιλαμβάνει θερμοκήπια, λίμνες, και περιποιημένες κατασκευές που επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαύσουν τη φύση, γι’ αυτό και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Ένα από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία της πόλης

Διεθνής Αερολιμένας

Ο Αερολιμένας της Φρανκφούρτης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αερολιμένες στον κόσμο, λειτουργώντας ως κεντρικός κόμβος για πολλές αεροπορικές εταιρείες. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο τεράστιου μεγέθους, που θα χρειαζόταν… μία ταξιδιωτική ημέρα για να το επισκεφτείς όλο! Εντυπωσιακό !

Παλαιά Όπερα της Φρανκφούρτης (Alte Oper Frankfurt)

Η Παλαιά Όπερα της Φρανκφούρτης είναι ένα εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της Φρανκφούρτης. Κατασκευάστηκε αρχικά τον 19ο αιώνα ως η κεντρική όπερα της πόλης. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά.

Commerzbank Arena Deutsche Bank Park

Η Commerzbank Arena είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου που βρίσκεται στη Φρανκφούρτη. Είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Eintracht Frankfurt και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αθλητικούς χώρους στη Γερμανία. Πέρα από ποδοσφαιρικούς αγώνες, η Commerzbank Arena χρησιμοποιείται για συναυλίες, άλλα αθλητικά γεγονότα, συνέδρια και εκδηλώσεις. Είναι ένα στάδιο με πολύ μεγάλη χωρητικότητα, περίπου 51,500 θεατές κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, η οποία όμως μπορεί να αυξηθεί κατά τη διάρκεια άλλων εκδηλώσεων. Η Φρανκφούρτη λοιπόν είναι μία πόλη που, εκτός την άφιξη επιχειρηματιών, τραπεζικών και εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, μπορεί να υποδεχτεί και ταξιδιώτες που ενδιαφέροντα για συναυλιακό, αθλητικό τουρισμό κι όχι μόνο.

Διεθνής Γαστρονομία

Η Φρανκφούρτη προσφέρει επίσης και μια ποικιλία γευστικών επιλογών, από παραδοσιακές γερμανικές συνταγές μέχρι διεθνή κουζίνα. Το πιο διάσημο γαστρονομικό προϊόν της είναι το λουκάνικο Φρανκφούρτης, γνωστό και ως «Frankfurter Wurstchen» στα γερμανικά. Συχνά σερβίρεται μέσα σε ψωμάκι, συνοδευόμενο από κάποια γερμανική γαρνιτούρα, όπως η ζαουέρ κραουτ (Sauerkraut), ή αλλιώς ξινό λάχανο, και ποικιλίες μουστάρδας. Θα σας πρότεινα, την πρώτη φορά τουλάχιστον, να το δοκιμάσετε μέσα σε ψωμάκι, μόνο με μουστάρδα, για να μπορέσετε να αναγνωρίσετε την πραγματικά πολύ νόστιμη γεύση του λουκάνικου Φρανκφούρτης! Αξίζει!

Απολαμβάνοντας το διάσημο λουκάνικο Φρανκφούρτης στον τόπο του

Και μια που αναφερθήκαμε στα τρόφιμα και στη γαστρονομία, είναι ευκαιρία να σημειώσετε ότι στην Kleinmarkthalle, δηλαδή στην Κεντρική Αγορά Τροφίμων, θα μπορέσετε να αγοράσετε πλήθος τροφών, για να απολαύσετε και άλλες γερμανικές λιχουδιές!

Είναι όλα όμως τόσο θετικά εντυπωσιακά;

Ολοκληρώνοντας αυτό το άρθρο, αξίζει να γίνει αναφορά και στα λιγότερο φωτεινά σημεία της πόλης! Οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν την άλλη πλευρά της Φρανκφούρτης, την σκληρή! Στην περιοχή, γύρω από τον οριοθετημένο πλούτο των μεγάλων τραπεζών, υπάρχουν πάρα πολλά «στέκια αγοραίου έρωτα«. Σε μία οδό λίγα μέτρα πιο πέρα από τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τους ουρανοξύστες, ένας άλλος κόσμος γεννιέται. Προχωρώντας για λίγο, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι κοιτώντας μπροστά βλέπω… καρδούλες έρωτα, ενώ στρίβοντας το κεφάλι 180 μοίρες, τα μάτια μου έπεφταν και πάλι στους πολλά υποσχόμενους, όχι για όλους όμως, κολοσσούς του χρήματος! Και φυσικά το σκληρό αυτό τρίπτυχο των τεράστιων αντιθέσεων ολοκληρώθηκε με τους χρήστες και τα βαποράκια, σε αρκετά σημεία του δρόμου!

Η πλέον σοκαριστική φωτογραφία που «τράβηξα» τελικά με το μυαλό μου, μιας και μετά από γρήγορη σκέψη, αποφάσισα ότι δεν θέλω να την αποτυπώσω και στην κάμερα, ήταν η εικόνα ενός ζευγαριού που σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά του, έπινε αμέριμνο τον καφέ του, κοιτώντας με απόλυτη ηρεμία τους ουρανοξύστες και την πόλη, ενώ ακριβώς πίσω του, σε απόσταση 5 βημάτων, βρισκόταν διπλωμένος καταγής ένας χρήστης του πιο σκληρού ναρκωτικού! Σοκαριστική η ανθρώπινη… νέκρωση τελικά!

Ουσίες, πορνεία και, επιπλέον, άστεγοι σε μεγάλο τμήμα του κέντρου, ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ της πόλης του χρήματος και του καπιταλισμού! Σοκαριστική η κρατική αδιαφορία, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει ακριβώς στα περίχωρα του πλούτου, σε μία πόλη που καθορίζει το μέλλον άλλων ευρωπαϊκών τόπων!

Έχετε πια μια αρκετά συμπαγή εικόνα για την Φρανκφούρτη, οπότε είστε έτοιμοι να την επιλέξετε ή όχι! Χωρίς αμφιβολία είναι μία πόλη αντιθέσεων, σε όλα τα επίπεδα! Αν θα επιλέξετε να τις ζήσετε κι εσείς, θα το αποφασίσετε με βάση τα δικά σας θέλω και πιστεύω!

Και για το τέλος, ένα σημαντικό TIP για την καλύτερη οργάνωση του ταξιδιού σας.

TIPS: η Φρανκφούρτη δεν είναι μία πόλη που προσφέρει στον μέσο ταξιδιώτη αφθονία ξενοδοχείων σε λογικές τιμές! Αν λάβετε και το πλήθος των επαγγελματιών που την επισκέπτονται συχνά λόγω των εκθέσεων, των τραπεζών κλπ, καταλαβαίνετε ότι αν θελήσετε να την επισκεφτείτε πρέπει να βρείτε πολύ νωρίτερα το μέρος που θα διαμείνετε. Επιπλέον, ίσως να σας κάνει εντύπωση ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες είναι αυστηροί στην αξιολόγησή τους! Ίσως είναι μία από τις πόλεις που θα βρείτε αρκετές χαμηλές βαθμολογίες στις αξιολογήσεις γνωστού site εύρεσης δωματίων διαμονής! Η εμπειρία μου μάλιστα μου φανέρωσε, ότι δεν πρόκειται για σχόλια κακεντρέχειας, αλλά για παρατηρήσεις που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αλήθεια! Για ένα μέσο ταξιδιώτη λοιπόν, η εύρεση ξενοδοχείου δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι’ αυτό και πρέπει να είναι προτεραιότητα στην οργάνωση του ταξιδιού σας! Κάντε το νωρίς…

Σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν βρίσκεστε, ότι κι αν επιλέγετε, να περνάτε καλά!

Σχολιάστε