Αξίζει να πας: Πλακιάς (Plakias)

στις

Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Πλακιά βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου της Κρήτης, σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από την ομώνυμη πρωτεύουσα. Διαθέτει μία ευρεία γκάμα από επιλογές διαμονής, όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και βίλες.

Η κεντρική παραλία του Πλακιά είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη, με μεγάλη αμμουδιά και καθαρά νερά. Είναι εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, σε αρκετά σημεία, ενώ παρέχονται επίσης διάφορες δραστηριότητες όπως beach volley και θαλάσσια σπορ.

Αρκετοί είναι και οι ταξιδιώτες που αποφασίζουν να μείνουν στον Πλακιά, με σκοπό να μπορέσουν να εξερευνήσουν την τεράστια γκάμα υπέροχων παραλιών που βρίσκονται γύρω από αυτόν. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς είναι οι εξής:

Σούδα: Αυτή η παραλία είναι γνωστή για την εκπληκτική της ομορφιά, με λευκή άμμο και καταγάλανα νερά. Αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής, ενώ σε αυτήν και οι φίλοι του γυμνισμού μπορούν να… έχουν το χώρο τους.

Παραλία Δαμνόνι: Η παραλία Δαμνόνι είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, και διαθέτει επίσης κάποιες ταβέρνες και μπαρ σε κοντινή απόσταση, όπου μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα θαλασσινά και άλλες νοστιμιές.

Παραλία Αμμούδι: Η παραλία Αμμούδι περιλαμβάνει μια εκτεταμένη παραλιακή ζώνη με άμμο, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα.

Μικρό Αμμούδι: Το Μικρό Αμμούδι, ανάμεσα στο Αμμούδι και το Δαμνόνι, είναι μια μικρή, απομονωμένη παραλία, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε ένα καταγάλανο και καθαρό υδάτινο περιβάλλον. Και το Μικρό Αμμούδι είναι φιλικό προς τους γυμνιστές.

Παραλία Σχοινάρια: Η παραλία Σχοινάρια είναι γνωστή για την εντυπωσιακή της φυσική ομορφιά. Το νερό είναι καταγάλανο και διαφανές, ενώ περιβάλλεται από ψηλούς βράχους

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της παραμονή σας στον Πλακιά. Όλες αυτά τα μέρη προσφέρουν καθαρά νερά κι ένα ήρεμο και φυσικό περιβάλλοντα χώρο, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα. Αν αρχίσετε να απομακρύνεστε λίγο ακόμα θα συναντήσετε κι άλλες εντυπωσιακές, μικρές και μεγάλες, άγνωστες ή και πολύ δημοφιλείς παραλίες της νότιας Κρήτης. Κάποιες από αυτές είναι οι διάσημες παραλίες τους Άγιου Παύλου, της Τριόπετρας, της Πρέβελης, του Κόρακα, του Φραγκοκάστελλου, των Λιγκρών κ.α. (ανάπτυξή τους λεπτομερώς σε ξεχωριστά άρθρα)

Ας επιστρέψουμε όμως και πάλι πίσω στο παραθαλάσσιο χωριό του Πλακιά. Εκτός από την παραλία του λοιπόν και τους αρκετούς χώρους διαμονής, ο Πλακιάς προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για φαγητό, μπαρ και καταστήματα. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν την παραδοσιακή κρητική κουζίνα σε ταβέρνες και εστιατόρια, καθώς και να εξερευνήσουν την τοπική κουλτούρα και την παράδοση. Τόσο την ημέρα, όσο και την νύχτα, ο Πλακιάς μπορεί να καλύψει τις παραθεριστικές ανάγκες του επισκέπτη.

Γενικά, μπορεί να πει κάποιος ότι πρόκειται για έναν όμορφο προορισμό τόσο για όσους αναζητούν ηρεμία, χαλάρωση και γαλήνη, όσο και για αυτούς που θέλουν να πάρουν την παρέα τους και να κάνουν τις διακοπές τους σε ένα μέρος που συνδυάζει ναι μεν ομορφιά και ηρεμία, αλλά και παρεΐστικα ταβερνάκια και καφέ.

Επίσης, πάντα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη μία παραλία να είναι προσβάσιμη και φιλική και προς τα άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Ο Πλακιάς στο Νότιο Ρέθυμνο είναι μία απ’ αυτές…

Καλά να περάσετε!

Σχολιάστε