Αξίζει να πας: Καλικοβρέχτης

στις

Μία απ’ τις άγνωστες στο ευρύ κοινό, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς όμως παραλίες της Κρήτης, είναι κι η παραλία του Καλικοβρέχτη. Βρίσκεται στα νότια του Νομού Λασιθίου, στα όρια με το Νομό Ηρακλείου, και θα την χαρακτηρίζαμε σχεδόν απάτητη και συνάμα ωραία, μεγάλου μήκους και ανοργάνωτη. Τα ελάχιστα φυσικά σκιερά σημεία που υπάρχουν σ΄ αυτήν κάνουν σχεδόν υποχρεωτική την χρήση ομπρέλας, όπως φαίνεται να έκαναν κι οι φίλοι μας παραθεριστές που βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία!

Ψιλό βοτσαλάκι, ήρεμα γαλανά νερά, ένα τοπίο επιβλητικό χάρη στα μεγάλα βράχια που την αγκαλιάζουν ολόγυρα, ένας λιτός παράδεισος απομόνωσης κι ηρεμίας. Αν κι εσείς ψάχνετε κάτι νέο, ανεξερεύνητο κι ολίγον μοναχικό, χωρίς αδιάκριτα βλέμματα τριγύρω είναι σίγουρα ένας από τους προορισμούς που είναι κατάλληλος για εσάς.

Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να εντοπίσετε την παραλία του Καλικοβρέχτη, μιας κι είναι τοποθετημένη πάνω στον παραθαλάσσιο δρόμο που ενώνει το Μύρτος με τα Τέρτσα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα πριν απ’ τα Τέρτσα και περίπου 4 χιλιόμετρα μετά το χωριό Μύρτος, δυτικά της Ιεράπετρας.

Η αλήθεια είναι ότι η νότια διαδρομή που ενώνει την Ιεράπετρα με το Μύρτος είναι μία πολύ όμορφη διαδρομή, που δεν θυμίζει ιδιαίτερα τις συνήθεις διαδρομές που συναντά κανείς στην Κρήτη, ειδικά στον βόρειο άξονα. Αν λάβετε υπόψη ότι ο δρόμος που ενώνει αυτούς τους προορισμούς είναι αρκετά ευκολοδιάβατος, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα μπορείτε να απολαμβάνετε συνεχώς στο πλάι σας έναν ανεξάντλητο μπλε ορίζοντα, σίγουρα η παραλία του Καλικοβρέχτη είναι μίας από αυτές που αξίζει να πας.

Σχολιάστε