Αξίζει να πας: Αμμούδι – Μικρό Αμμούδι

στις

Επιστρέφω για άλλη μία φορά σε έναν από τους πιο αγαπημένους μου προορισμούς στην Κρήτη, με ένα νέο, ανανεωμένο, σε πληροφορίες και φωτογραφίες, άρθρο. Το αγαπημένο Αμμούδι και το Μικρό Αμμούδι για άλλη μία φορά «ανεβαίνουν» στο site και απλά… ξεκινάμε αμέσως.

To Αμμούδι και με το Μικρό Αμμούδι είναι δύο πανέμορφες παραλίες της Νότιας Κρήτης σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από την πόλη του Ρεθύμνου και πολύ κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό του Πλακιά. Διασχίζοντας κάθετα τον νομό Ρεθύμνης και αφού περάσετε το χωριό Κοξαρέ και το Κουρταλιώτικο Φαράγγι αρχίζετε πια να πλησιάζετε τον προορισμό σας. Συγκεκριμένα, μετά το χωριό Λευκόγεια μπορείτε πια να αξιοποιήσετε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί σε έναν από τα πιο όμορφα μέρη της Κρήτης, πάντα έτοιμο να σας προσφέρει μια ευχάριστη παραθαλάσσια εμπειρία.

Πρώτα θα συναντήσετε την παραλία του Αμμουδίου, ή για κάποιους Μεγάλο Αμμούδι, η οποία παρότι δεν είναι πλήρως οργανωμένη, διαθέτει κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τους επισκέπτες που επιθυμούν αυτού του είδους την παραμονή στην παραλία.

Ο δρόμος που οδηγεί προς την παραλία Αμμούδι συνεχίζει και δυτικά (ανατολική φορά για τους οδηγούς) για την παραλία του Μικρού Αμμουδίου. Για να βρεθείτε στο Μικρό Αμμούδι μπορείτε να αφήσετε το όχημά σας και να μεταφερθείτε εκεί και με τα πόδια, μιας και βρίσκεται πολύ κοντά στην μεγάλη παραλία, ή διαφορετικά να πάρετε το αυτοκίνητό σας και να το παρκάρετε εκεί ή λίγο πριν. Όλα αυτά γίνονται μέσω του, σε καλή κατάσταση, χωμάτινου δρόμου, που οδηγεί και στο Δαμνόνι, για το οποίο σας έχω μιλήσει σε άλλο άρθρο.

Ας μείνουμε όμως για λίγο ακόμη στο Μικρό Αμμούδι ή αλλιώς Αμμουδάκι. Το Μικρό Αμμούδι είναι μία παραλία «δημοκρατική«, όπως συνηθίζω με τρόπο μεταφορικό να λέω, μιας κι εκεί μπορεί να βρει δροσιστικό καταφύγιο κάθε επισκέπτης. Η παραλία δηλαδή είναι μεν παραλία γυμνιστών, αλλά χωρίς να έχει αποκλειστικά χρήση μόνο από τους λάτρεις αυτού του είδους παραθερισμού. Με μαγιώ ή χωρίς, μόνος/η, σε σχέση, ή με οικογένεια, όλοι έχουν ένα λόγο στο Μικρό Αμμούδι, σε μία απόλυτη μυστική συμφωνία συνύπαρξης!

Κατά τα άλλα πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία, με γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα νερά και πολύ ψιλό χαλικάκι. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ πίσω της, πάνω στο βράχο, έχει δημιουργηθεί μία ωραία καντίνα, για να μπορέσετε να απολαύσετε το δροσερό ρόφημά σας ή το φαγητό σας. Τέλος, η προστασία από τους αέρηδες που προσφέρει ο κόλπος στην οποία βρίσκεται θα κάνει την παρουσία σας εκεί πολύ εύκολη και χαλαρή.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον γειτονικό της κόλπο. Ολοκληρώνω λοιπόν αυτή την παρουσίαση σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραλιακά μέτωπα της Κρήτης, με το Κλεισίδι, την χαριτωμένη, μικρή, περιστοιχισμένη από βράχους ακτή που βρίσκεται ανάμεσα στην κύρια παραλία του Αμμουδίου και το Μικρό Αμμούδι. Κάποιοι από εσάς είναι σίγουρο ότι, αν την βρείτε ελεύθερη, θα θελήσετε να την επισκεφτείτε, είτε κολυμπώντας από το Μικρό Αμμούδι, είτε κατεβαίνοντας πολύ προσεκτικά σε αυτήν.

Μικρό Αμμούδι από ψηλά. Στη φωτογραφία φαίνονται και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κατά μήκους του δρόμου

Τέλος, λίγες γραμμές πριν το τέλος, βλέπετε μία παλαιότερη φωτογραφία που τραβήχτηκε από ψηλά, κατά τη διάρκεια της αποχώρησής μας από το Μικρό Αμμούδι προς την παραλία στο Δαμνόνι. Αξίζει να σημειωθεί, για άλλη μία φορά, ότι όλες αυτές οι παραλίες (Αμμούδι, Μικρό Αμμούδι, Κλεισίδι), αλλά και το Δαμνόνι, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και έτσι γίνεται πολύ εύκολο να οργανωθεί μία μονοήμερη εκδρομή σε όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη!

Αν φτάσατε μέχρι εδώ και είδατε ήδη όλες τις φωτογραφίες που σας ανέβασα θα διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι πόσο όμορφο είναι αυτό το μέρος. Δεν μένει τίποτα άλλο λοιπόν από το να το δείτε και LIVE! Τι σας προτείνω λοιπόν; Αν τελικά βρεθείτε εκεί, αφήστε το αυτοκίνητο σας στο Αμμούδι και συνεχίστε με τα πόδια προς το Μικρό Αμμούδι, για να μπορέσετε να απολαύσετε το Κλεισίδι, αλλά και την ευρύτερη άγρια ομορφιά της περιοχής που θα σας αγκαλιάσει, καθώς επίσης και το απόλυτο μπλε του Λιβυκού Πελάγους που απλώνεται μπροστά στα μάτια σας. Οι φωτογραφίες που θα βγάλετε θα είναι μοναδικές!

Καλά να περάσετε…

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε