Αξίζει να πας: Αγία Νάπα – Νησί (Agia Napa – Nissi)

στις

H Αγία Νάπα (Ayia Napa) είναι μία δημοφιλής, κοσμοπολίτικη, παραθεριστική πόλη που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Κύπρου, στην επαρχία Αμμοχώστου. Η περιοχή πήρε το όνομα της από την εικόνα της «Παναγίας της Νάπης», δηλαδή της «Αγίας του Δάσους», όπου σύμφωνα με την παράδοση βρέθηκε στο Μοναστήρι της περιοχής.

Αρχικά, η Αγία Νάπα ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά αναπτύχθηκε ταχύτατα σε μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Αυτήν την στιγμή είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις πανέμορφες, γαλαζοπράσινες παραλίες της, τα καθαρά νερά της Μεσογείου, τη νυχτερινή ζωή και τα πλούσια καλοκαιρινά events. Η κεντρική πλατεία της πόλης φιλοξενεί παραδοσιακά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, ενώ οι γύρω περιοχές προσφέρουν πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα για κάθε γούστο.

Παραλία Νησί

Το κυριότερο αξιοθέατο της Αγίας Νάπας και ο βασικότερος λόγος που προτιμούν γενικότερα την περιοχή οι ταξιδιώτες είναι για τις γαλαζοπράσινες παραλίες της. Η πολύ μεγάλου μήκους κεντρική παραλία της πόλης (ΠανταχούPantachou Beach) ξεκινά από το γραφικό λιμάνι και φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία Γλυκύ νερό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ακτή που συνήθως κλέβει τις εντυπώσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλες οι υπόλοιπες μειονεκτούν, είναι η παραλία Νησί (Nissi Beach), η οποία ήταν η αφορμή και για τη δημιουργία αυτού του άρθρου.

Η παραλία Νησί είναι γνωστή για την ασύλληπτης ομορφιάς γαλαζοπράσινη θάλασσα, τη λευκή αμμουδιά και το ζεστό ηλιοβασίλεμα, προσελκύοντας εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Η «Nissi beach» παραμένει επίσης δημοφιλής λόγω των πολλών διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που προσφέρει, όπως θαλάσσια σπορ, beach bars και πάρτι πάνω στην παραλία.

Το όνομά της μας προϊδεάζει για το νησάκι που συναντήσουμε απέναντι από την ακτή, στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος ακόμα και με τα πόδια, όταν η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή. Το νησάκι προσφέρει μια εξαιρετική θέα προς την παραλία και είναι ένα αγαπημένο μέρος για φωτογραφίες.

Επειδή η Nissi Beach είναι πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αυτό την κάνει συνήθως και αρκετά πολυσύχναστη. Εάν λοιπόν προτιμάτε πιο ήσυχες στιγμές, μπορείτε να την επισκεφθείτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Διαφορετικά, υπάρχουν κι άλλες πραγματικά πολύ αξιόλογες παραλίες, στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε, όπως είναι οι:

  • Μακρόνησος (Makronissos Beach)
  • Κόννος (Konnos Bay)
  • Λάντα (Landa Beach)
  • Αγία Θέκλα (Ayia Thekla beach)
  • Βαθειά γωνιά (Vathia Gonia beach)
  • Γλυκύ νερό (Glyki Nero beach)
  • Άμμος Καμπούρι (Ammos Kambouri Beach ) κ.α.
  • Λιμναρά (Limnara Beach)

Τέλος, αν είστε φίλοι της περιπέτειας, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε αρκετές δραστηριότητες στην περιοχή, όπως θαλάσσια σπορ, πεζοπορία, ποδηλασία, εκδρομές με βάρκα, ή να περάσετε μία «ημέρα διασκέδασης» με την οικογένεια ή τους φίλους σας στις πολλές νεροτσουλήθρες ενός από τα καλύτερα Waterpark της Ευρώπης.

Μπορεί στο άρθρο αυτό να εστίασα την προσοχή μου στις υπέροχες παραλίες της Αγίας Νάπας και κυρίως στο «Νησί», αυτό όμως δεν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε. Στην περιοχή υπάρχουν διάφορες ενδιαφέρουσες τοποθεσίες και αξιοθέατα για να δείτε, όπως:

  • το γραφικό λιμανάκι της πόλης
  • το Μοναστήρι της Αγίας Νάπας (Ayia Napa Monastery)
  • το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αγίας Νάπας
  • το Μουσείο «Θάλασσα» (Thalassa Museum)
  • το Πάρκο Γλυπτικής
  • η περιοχή του Κάβο Γκρέκο (Cape Greco), με τις εντυπωσιακές σπηλιές, την πέτρινη γέφυρα, αλλά τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης.

Τέλος, για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, η περιοχή προσφέρει ένα σύνολο επιλογών, από παραδοσιακά ταβερνάκια και μπαρ με ζωντανή μουσική έως μεγάλα νυχτερινά κέντρα και club.

Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι η Αγία Νάπα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εμπειριών για τους επισκέπτες, από διασκέδαση και νυχτερινή ζωή έως χαλάρωση και εξερεύνηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε