Αξίζει να πας: Αλμυρός (Almyros beach)

στις

Φτάσαμε !!!

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε στο βόρειο άξονα της Κρήτης. Mε κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο, επισκεφτήκαμε μία από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη παραλία της περιοχής!

Το όνομα αυτής; Αλμυρός!

Πάπιες στον ποταμό Αλμυρό

Η παραλία Αλμυρός, η οποία πήρε το όνομά της από τον Αλμυρό ποταμό που εκβάλει σ’ αυτήν, είναι μία πολύ μεγάλη, γεμάτη άμμο παραλία. Αυτά σε συνδυασμό με την ρηχή της θάλασσα, την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με παιδιά!

Ο ποταμός φτάνει στη θάλσσα

Η οργάνωση της παραλίας με καρέκλες και ξαπλώστες, η καντίνα που δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει όποιος επιθυμεί κάποιο ρόφημα, πρόχειρο φαγητό κλπ., αλλά και τα ντουζ και οι τουαλέτες κάνουν πιο άνετη την παραμονή σας στον Αλμυρό. Αν το κόστος βέβαια σας φαίνεται αρκετό ή είστε λάτρεις των πιο απλών τρόπων παραμονής στην παραλία που θέλουν φυσική σκιά, ψάθα ή πετσέτα στην άμμο κάτι μπορεί να γίνει και για εσάς! Όλοι οι καλοί, χωράνε…

Επίσης, αν θελήσετε, έχετε τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθείτε με παιχνίδια/σπορ θαλάσσης.

Τέλος, αν βρεθήκατε εκεί τυχαία και θελήσετε να διανυκτερεύσετε δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο δωμάτιο για εσάς, αφού γύρω – γύρω από τον κόλπο της παραλίας και κοντά σ’ αυτήν υπάρχουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια!

Που βρίσκεται όμως η παραλία του Αλμυρού;

Στην παραλία του Αλμυρού μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα, αν κινηθείτε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (BOAK) με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο. Λίγο πριν τον Άγιο Νικόλαο, θα πρέπει να ακολουθήσετε την κατεύθυνση προς Ιεράπετρα και πολύ σύντομα να επιλέξετε τη διαδρομή προς Αμμουδάρα.

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε