Αξίζει να πας: Καψάλη

στις

Η παραλία Καψάλη βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία του Κερατόκαμπου και της Άρβης, στον Δήμο Βιάννου. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή του Κερατόκαμπου, ενώ απέχει μόλις δέκα (10) λεπτά από αυτόν.

Για να φτάσετε μέχρι τον Κερατόκαμπο θα πρέπει να κινηθείτε περίπου εβδομήντα (70) χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο της Κρήτης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τοποθεσία του Κερατόκαμπου στον χάρτη, απ’ τον οποίο η παραλία που επισκεπτόμαστε σήμερα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Να πούμε όμως και δυο λογάκια για αυτήν· παραπάνω δεν χρειάζονται.

Πρόκειται για μια πολύ ωραία, μεγάλη, αμμώδη παραλία, με πεντακάθαρα νερά, όπως συμβαίνει συνήθως με τις ακτές της νότιας Κρήτης. Μπαίνοντας στη θάλασσα θα συναντήσετε μερικές πετρούλες, γι’ αυτό … το νου σας!

Στην γύρω περιοχή υπάρχουν δωμάτια για να διανυκτερεύσετε, ενώ αν αποφασίσετε να μείνετε περισσότερες από μία ημέρες μπορείτε να επισκεφτείτε και το παραθαλάσσιο χωριό του Κερατόκαμπου, στο οποίο εκτός από τα ταβερνάκια, μπορείτε να περιηγηθείτε και στην πολύ ιδιαίτερη και αξιόλογη «Πινακοθήκη Βιάννου Σάββας Πετράκης», η οποία στεγάζεται σ’ ένα αναστηλωμένο ελαιοτριβείο. Πραγματικά θα μείνετε έκπληκτοι με την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων/πινάκων της. Αδιαμφισβήτητα αξίζει να την επισκεφτείτε και…

καλά να περάσετε!

Σχολιάστε