Αξίζει να πας: Μύρτος

στις

Ο Μύρτος στην Ιεράπετρα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται στη νοτιανατολική ακτή της νήσου Κρήτης, στην περιοχή της Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα, απέχει περίπου 20 λεπτά από αυτήν και σχεδόν μιάμιση ώρα από το Ηράκλειο.

Η παραλία του Μύρτου θεωρείται οργανωμένη, παρέχοντας ξαπλώστρες και ομπρέλες στους επισκέπτες της. Από την άλλη μεριά υπάρχει και η δυνατότητα για να ακουμπήσετε και τα δικά σας πράγματα στην σταχτογκρί άμμο, χωρίς να στριμώχνεστε με τους άλλους παραθεριστές, μιας και πρόκειται για μία πολύ μεγάλη παραλία.

Κεντρική παραλία στο Μύρτος

Στο χωριό του Μύρτου θα βρείτε πολλά άσπρα σπιτάκια και οικήματα, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κυρίως στις Κυκλάδες, και γραφικά δρομάκια, για να κάνετε τη βόλτα σας και να χαλαρώσετε, όταν πια ολοκληρώσετε το μπάνιο σας. Υπάρχουν επίσης διάφορες ταβέρνες και καφέ – μπαρ, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα και να απολαύσετε δροσιστικά ποτά. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο ότι η κεντρική, μεγάλη παραλία του χωριού βρίσκεται ακριβώς μπροστά από αυτά τα μαγαζιά, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που προηγήθηκε και σε αυτές που ακολουθούν.

Επιπλέον, στο Μύρτος υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης δωματίων, για όσους θέλουν να μείνουν λίγο παραπάνω, για να απολαύσουν και άλλες παραλίες της περιοχής, όπως αυτή της Ιεράπετρας, αλλά και τις πολύ ενδιαφέρουσες και σε μικρή απόσταση ακτές του Καλλικοβρέχτη και των Τερτσών.

Η συνήθως απάνεμη παραλία του Μύρτου είναι ιδανική για τους λάτρεις της θάλασσας και της φυσικής ομορφιάς. Αναμφίβολα, είναι ένας από τους αγαπημένους, παραθαλάσσιους προορισμούς των κρητικών, αλλά και πολλών τουριστών, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσοι αναζητούν απλότητα, παραδοσιακό χαρακτήρα στις διακοπές τους και ηρεμία, θα βρουν ένα καταφύγιο να τους περιμένει. Το χωριό του Μύρτος όμως είναι κατάλληλο και για οικογένειες με μικρά παιδιά, μιας και η Ιεράπετρα είναι σε αρκετά κοντινή απόσταση απ’ αυτό κι έτσι ο γονέας μπορεί να καλύψει μία, πιθανόν, επείγουσα ανάγκη που θα προκύψει.

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε