Αξίζει να πας: Καλαθάς (Kalathas beach)

στις

Η παραλία Καλαθάς βρίσκεται στην περιοχή των Χανίων στη δυτική Κρήτη. Τα Χανιά είναι γνωστά για τις όμορφες παραλίες και το γραφικό τοπίο τους και σίγουρα μία από αυτές που αξίζει να επισκεφτείτε είναι κι αυτή. Η τοποθεσία της άλλωστε, πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων, καθώς και η ευκολία στην προσέγγισή της την καθιστά ιδανική και για σύντομες, κοντινές εξορμήσεις.

Η παραλία Καλαθάς με την χρυσή αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, στο μέσο ενός φυσικού κόλπου, στα δυτικά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, κοντά στο δημοφιλές χωριό Σταυρός. Είναι μια πολύ όμορφη και οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη, ντους και πρόχειρα αποδυτήρια, ενώ αν είστε τυχεροί μπορείτε να βρείτε σκιά στα αλμυρίκια της. Το ευχάριστο είναι ότι οργανωμένο μέρος της παραλίας δεν είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να αφήνει άπλετο χώρο στους ελεύθερους παραθεριστές, για να απολαύσουν την πανέμορφη αμμουδιά της.

Συνεχίζοντας σε επίπεδο παροχών, εκτός από το παραλιακό εστιατόριο που θα βρείτε εκεί, υπάρχουν σε κοντινή απόσταση ταβέρνες και καφέ που προσφέρουν εξαιρετική τοπική κουζίνα και δροσιστικά ποτά. Στον μικρό αυτό οικισμό του Καλαθά θα μπορέσετε επίσης να αναζητήσετε καταλύματα, διαμερίσματα, αλλά και πολυτελείς βίλες, αλλά και καταστήματα που θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες της διαμονής σας (mini/super market).

Η περιοχή γύρω από την παραλία Καλαθάς είναι φυσικά όμορφη, με πλούσια πράσινη βλάστηση που συνδυάζεται με ένα άγριο τοπίο βράχων και φαραγγιών. Δίπλα στην μεγάλη ακτή υπάρχει ένας απομονωμένος κόλπος, κατάλληλος για όσους αναζητούν ηρεμία, που χωρίζεται με μικρά βράχια από την κεντρική, πολυσύχναστη παραλία. Εκεί μπορείτε να βρεθείτε εύκολα διά θαλάσσης, αρκεί να περάσετε γύρω από το φυσικό πέτρινο διαχωριστικό των δύο ακτών ή μέσω του σχετικού μονοπατιού (δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες).

Επίσης, κατευθυνόμενοι προς τον Καλαθά, ερχόμενοι από τα βορειοδυτικά του Ακρωτηρίου, θα μπορέσετε να θαυμάσετε την εντυπωσιακή σπηλιά που φιγουράρει λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί, μιας και αρχίσαμε να κοιτάμε και τη φύση γύρω μας, ότι υπάρχει και εναλλακτική διαδρομή για να προσεγγίσετε την παραλία του Καλαθά, την οποία γνωρίζουν καλύτερα οι δικυκλιστές, και η οποία περνάει μέσα από ένα μικρό φαράγγι (φαράγγι Καλαθά). Η διαδρομή είναι εξαιρετική και οι λάτρεις αυτού του είδους των εξορμήσεων σίγουρα θα την απολαύσουν. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι ο Καλαθάς είναι μία περιοχή που ενδείκνυται για τη συμμετοχή σε θαλάσσιες και μη δραστηριότητες.

Χωρίς αμφιβολία, η παραλία Καλαθάς είναι μια από τις πολλές όμορφες παραλίες που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα Χανιά, ικανή να προσφέρει μια ξεκούραστη και ευχάριστη εμπειρία στους επισκέπτες. Τα νερά είναι πραγματικά πολύ ρηχά κι αυτό αυτόματα την κατατάσσει στις πολύ καλές επιλογές για οικογένειες με μικρά παιδιά. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να σας πω ότι η προσέγγιση στο μικρό νησάκι που βρίσκετε απέναντι από την ακτή, μπορεί να γίνει σε μεγάλο βαθμό με τα πόδια και στη συνέχεια κολυμπώντας.

Μόνοι ή με παρέα, με παιδιά ή όχι, μία στάση εδώ αξίζει τον κόπο! Άλλωστε, σε μικρή απόσταση από τον Καλαθά υπάρχουν κι άλλες, εξίσου αξιόλογες παραλίες που αξίζει να εξερευνήσετε, όπως η παραλία Μαχαιρίδα και Τερσανάς!

Καλά να περάσετε!

Σχολιάστε