Αξίζει να πας: Χερσόνησος (Hersonissos or Chersonissos)

στις

Η Χερσόνησος της Κρήτης βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου Κρήτης και σε απόσταση περίπου μισής ώρας ανατολικά από την πρωτεύουσα του νομού. Είναι μία από τις πιο γνωστές τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα και υπόσχεται πολλές και ποικίλες δυνατότητες διασκέδασης, ψυχαγωγίας και αναψυχής στους επισκέπτες της.

Χερσόνησος

Η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και η ίδια η κωμόπολη προσφέρουν ωραίες παραλίες, νυχτερινή ζωή με πολλά μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλαμπ, εστιατόρια με τοπική και διεθνή κουζίνα, καταστήματα για ψώνια, μεγάλα water parks και πολλές δραστηριότητες, όπως θαλάσσια σπορ, εκδρομές, και περιηγήσεις. Το φάσμα των επιλογών είναι πραγματικά μεγάλο.

Παρά τη δημοφιλία της περιοχής, για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, η εύρεση χώρων διαμονής δεν είναι ένα θέμα που θα σας προβληματίσει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο πλήθος ξενοδοχειακών μονάδων, όλων των μεγεθών και αστέρων, αλλά και για όλα τα βαλάντια.

Εκτός όμως από τα ωραία ξενοδοχεία, την έντονη νυχτερινή ζωή και τις γεμάτες απολαύσεις ημέρες, η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου προσφέρει επίσης ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως αρχαιολογικά ευρήματα, εκκλησάκια και παραδοσιακούς οικισμούς που μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Ένα από αυτά είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Μαλίων. Θα τολμήσω να προτείνω και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, παρότι βρίσκεται στην πόλη του Ηρακλείου, μιας και πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα και η σύνδεση των δύο πόλεων είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Ένας ακόμη σημαντικός χώρος είναι το Μουσείο Λυχνοστάτης, ενώ, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, δεν πρέπει να αμελήσετε την επίσκεψή σας στο πολύ αξιόλογο Ενυδρείο Κρήτης, σε απόσταση περίπου 15 λεπτών.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η περιοχή διαθέτει και φυσική και παραδοσιακή γοητεία που αξίζει να εξερευνηθεί από τους επισκέπτες. Μία απογευματινή βόλτα στον παραλιακό δρόμο με κατεύθυνση προς το γραφικό λιμανάκι και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής θα σας πείσει ότι δεν πρόκειται απλά για έναν προορισμό για τα party animals αυτού του κόσμου, αλλά για ένα ενδιαφέρον παραθαλάσσιο μέρος της Κρήτης, ιδανικό ακόμη και για ζευγάρια και ρομαντικούς επισκέπτες.

Άλλα ειδυλλιακά, αλλά και παραδοσιακά, σημεία της είναι η Άνω Χερσόνησος και τα όμορφο χωριό Κουτουλουφάρι, με την αμφιθεατρική δόμηση και τις ωραίες ταβέρνες. Αξιόλογο επίσης είναι και το χωριό Πισκοπιανό με τα γραφικά, στενά σοκάκια. Επιπλέον, η γύρω περιοχή έχει πολλές ωραίες παραλίες που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς, όπως τα Λιμανάκια με τα πολλά μικρά κολπάκια και τα ωραία γαλαζοπράσινα χρώματα.

Η Χερσόνησος είναι αναμφίβολα μία πολύ δημοφιλής τουριστική περιοχή που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Μπορεί να μην ανήκει στους προορισμούς που συνήθως προτείνονται σε κάποιον που θέλει να απομονωθεί και να ηρεμήσει, αλλά αναμφίβολα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς ούτε στιγμή.

Σημ. Στο παρακάτω Tik Tok βίντεο μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση της νυχτερινής ζωής της Χερσονήσου και…

Καλά να περάσετε!

@angelikistk

Σαν την Κρήτη, δεν έχει… 😉 #Crete by night #chersonisos #chersonissos2023 #bynight #greece #viral #fyp #fy #foryoupage #foryou #trending #downtimetraveler #downtimegr #αξίζει_να_πας #worthvisiting ✅ Subscribe angelikisaitaki.com ✅ Follow Tik Tok, Instagram: angelikistk ✅ Follow FB page Down Time Traveler

♬ Moth To A Flame – Swedish House Mafia & The Weeknd
Μία όψη της νυχτερινής ζωής στη Χερσόνησο

Σχολιάστε