Αξίζει να πας: Καλαμάκι (Kalamaki)

στις

Το Καλαμάκι είναι μία ακόμη παραθαλάσσια περιοχή στην πάντα ενδιαφέρουσα νότια Κρήτη. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νομού Ηρακλείου, στον κόλπο της Μεσσαράς. Είναι ένας γνωστός, κυρίως στους κατοίκους της περιοχής και του νομού Ηρακλείου, τουριστικός προορισμός, με μία όμορφη, πολύ μεγάλη παραλία, καθαρά νερά και ήρεμη και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Βρίσκεται σε απόσταση περίπου μίας ώρας (67 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, και περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από τον του φημισμένο αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Επίσης, πολύ κοντά στο Καλαμάκι βρίσκεται και ο διάσημος, για τη φιλοξενία των χίπηδων κατά τη δεκαετία του ’70, τουριστικός προορισμός των Ματάλων, το χωριό Καμηλάκι, αλλά και πολύ ωραίες ακτές, όπως η παραλία του Κομού (ή Κομμού). Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι εύκολη, ενώ συνδέεται και με την τοπική συγκοινωνία με άλλους κοντινούς, τουριστικούς προορισμούς.

Οι επισκέπτες στο Καλαμάκι μπορούν να απολαύσουν την τεράστια παραλία που αφήνει άπλετο χώρο για όλους, να επισκεφτούν τα τοπικά εστιατόρια, καφέ / beach bars, να ανακαλύψουν την τοπική κουλτούρα, αφού απολαύσουν την ηλιοθεραπεία και τα νερά του Λιβυκού Πελάγους. Σίγουρα, το Καλαμάκι αποτελεί μία καλή επιλογή για οικογένειες με παιδιά, αφού πρόκειται για ένα ήσυχο προορισμό, με δυνατότητα κάλυψης των ημερήσιων αναγκών και αρκετούς χώρους ελεύθερους για παιχνίδι, ποδήλατο και άλλες θαλάσσιες και μη δραστηριότητες για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Σίγουρα μία τόσο ανοικτή θάλασσα κάποιες φορές θα είναι φουρτουνιασμένη. Η ύπαρξη όμως εγκαταστάσεων για ναυαγοσώστη σίγουρα συγκαταλέγεται στα θετικά.

Το Καλαμάκι είναι επίσης μια πολύ καλή «βάση» για εκδρομές στα τουριστικά (Μάταλα, Αγία Γαλήνη, Κομός) και αρχαιολογικά αξιοθέατα της περιοχής (Φαιστός, Γόρτυνα: αρχαίες πόλεις), ειδικά για τους εξερευνητές της νότιας Κρήτης που θέλουν να συνδυάσουν την χαλάρωση των διακοπών με επισκέψεις σε ιστορικά σημεία του νησιού. Σε κάθε περίπτωση, σε όποια κατηγορία τουριστών κι αν ανήκετε, η περιοχή διαθέτει δωμάτια για να σας φιλοξενήσουν.

Καλά να περάσετε.

Σχολιάστε