Αξίζει να πας: Μαράθι (Marathi beach)

στις

Το Μαράθι βρίσκεται στη Χερσόνησο του Ακρωτηρίου, συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό άκρο της και απέχει περίπου 17 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη, μέσω της εθνικής οδού αεροδρομίου Σούδας.

Η παραλία του Μαραθίου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στην περιοχή των Χανίων. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για μια «δύο σε ένα 2-1» παραλία, αφού αποτελείται από δύο υπέροχες ακτές που ενώνονται σε μία. Τις δύο αυτές παραλίες χωρίζει η προβλήτα του μικρού λιμανιού.

Μια λευκόχρυση ακτή, με μία θάλασσα γαλανή και πεντακάθαρη και ταυτόχρονα ρηχή και απάνεμη είναι ιδανική περίπτωση για οικογένειες με παιδιά κι όχι μόνο. Το επιχείρημα αυτό ενισχύεται και από το γεγονός ότι στην παραλία υπάρχουν οργανωμένες παροχές για τους επισκέπτες, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ κοντά υπάρχουν και ταβέρνες και καφέ για φαγητό και ποτό.

Εάν επισκεφθείτε το Μαράθι, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε και τη γύρω περιοχή. Κοντά του βρίσκονται κι άλλες όμορφες παραλίες, όπως η παραλία του Λουτρακίου.

Τέλος, οι δεινοί κολυμβητές μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι το νησάκι της Παλαιοσούδας που βρίσκεται απέναντι, ή να μεταφερθούν με το καϊκάκι τους, ακόμα και να… S.U.P.-άρουν!!!

Τα λόγια είναι περιττά όταν αναφέρεσαι σε μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Βόρειας Κρήτης, γι’ αυτό σταματώ εδώ και απλά σας εύχομαι…

Καλά να περάσετε!

Σχολιάστε