Αξίζει να πας: Άγιοι Απόστολοι

στις

Οι Άγιοι Απόστολοι είναι ακόμα ένα απ’ τα πολύ όμορφα παραθαλάσσια, τουριστικά αξιοθέατα της δυτικότερης διοικητικής περιφέρειας της Κρήτης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 λεπτών απ’ την πόλη των Χανίων. Λόγω της μικρής απόστασης απ’ την πρωτεύουσα του Νομού και της ευκολίας πρόσβασης σ’ αυτήν, η συγκεκριμένη παραλία επιλέγεται ακόμη και για αυθημερόν αποδράσεις από κατοίκους/τουρίστες της γύρω περιοχής.

Η παραλία των Αγίων Αποστόλων, ή μάλλον οι δύο, δίπλα – δίπλα, οργανωμένες παραλίες (βλ. παρακάτω φωτογραφία), οφείλουν το όνομά τους στην ομώνυμη εκκλησία. Που όμως βρίσκεται;

Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων τοποθετείται πάνω σ’ ένα μικρό, προσβάσιμο λόφο, απέναντι απ’ την παραλία κι η θέα τόσο προς αυτήν, όσο και προς όλο το Κρητικό Πέλαγος, είναι υπέροχη. Αν μάλιστα παραμείνετε εκεί μέχρι αργά το απόγευμα, μόλις θα έχετε ανακαλύψει άλλο ένα μέρος της Κρήτης που θα σας έχει χαρίσει ένα ζεστό ηλιοβασίλεμα.

Η αμμώδης παραλία με τα καθαρά νερά δεν θα μπορούσε να μην έχει μπλε σημαία. Οι Άγιοι Απόστολοι προστατεύονται απ’ τον αέρα και τα ρηχά νερά τους είναι λογικό να τους κάνουν έναν απ’ τους αγαπημένους προορισμούς (και) των οικογενειών. Παρότι πρόκειται για οργανωμένη παραλία, έχει αρκετό χώρο για να απλώσετε την ψάθα, την πετσέτα ή την καρεκλίτσα σας κ.α., καθώς επίσης και φυσική σκίαση χάρη στα αρκετά δέντρα που την περικυκλώνουν.

Επίσης, εκτός απ’ το ενδιαφέρον beach bar, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα, στην περιοχή υπάρχουν κι αθλητικές εγκαταστάσεις, για να συνδυάσετε τη διαμονή σας εκεί με ακόμη περισσότερη εκγύμναση και παιχνίδι, εφόσον βέβαια το επιθυμείτε. Τέλος, η περιοχή των Αγίων Αποστόλων διαθέτει σουπερμάρκετ κι αρκετά αξιόλογα δωμάτια για όποιον ενδιαφέρεται να παραμείνει εκεί για περισσότερες από μία ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί, πριν να ολοκληρωθεί αυτό το άρθρο, μία ενδιαφέρουσα, για τους φυσιολάτρες, πληροφορία. Συγκεκριμένα, δίπλα στην παραλία υπάρχει ένα όμορφο άλσος, στο οποίο μπορούν μικροί και μεγάλοι να κάνουν τη βόλτα τους. Είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσει, κι αυτό με τη σειρά του, φοβερές στιγμές ηρεμίας. Μία βόλτα με το ποδήλατο δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε