Αξίζει να πας: Σούδα Ρεθύμνου

στις

Λίγα μόλις λεπτά απ’ τον ωραίο και πολυπληθή Πλακιά στο Νότιο Ρέθυμνο και μόλις 40 χιλιόμετρα περίπου απ’ την πόλη του Ρεθύμνου, βρίσκεται η παραλία της Σούδας. Όχι, δεν πρόκειται για τη Σούδα των Χανιών, αλλά για μια μεγάλη παραλία, μέσα στον κόλπο του όμορφου τουριστικού χωριού του Πλακιά.

Ένας νέος παράδεισος μας περιμένει. Πάμε;

Η Σούδα είναι η τελευταία παραλία του μεγάλου και εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς παραλιακού μετώπου του Πλακιά που ξεκινάει απ’ την παραλία Σχοινάρια και «αγκαλιάζει» μερικές απ’ τις πιο ωραίες και κρυστάλλινες παραλίες της νότιας Κρήτης. Και η συγκεκριμένη παραλία έχει πολύ καθαρά νερά, όπως και οι περισσότερες στην περιοχή, κι αν η ημέρα είναι καιρικά ήρεμη, είναι σίγουρο ότι το μπάνιο σας θα είναι μία σκέτη απόλαυση.

Παρότι πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ντους, ομπρέλες, αλλά και beach bar και ταβέρνες, έχει αρκετό διαθέσιμο χώρο και για τους παραθεριστές που προτιμούν πιο χαλαρές κι ελεύθερες καταστάσεις. Επίσης, αριστερά και δεξιά από την παραλία υπάρχουν βράχια για εκείνους που επιθυμούν περισσότερη απομόνωση ή/και φυσική σκιά, την οποία μάλιστα μπορεί κάποιος να πετύχει και με τη βοήθεια των δέντρων κατά μήκος της παραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστερή μεριά της παραλίας θα λέγαμε ότι «ανήκει» στους γυμνιστές, ενώ όσο κινείται κανείς προς τα δεξιά, η παραλία ανοίγει την αγκαλιά της σε όλους (παρέες, οικογένειες με παιδιά κ.α.). Εν ολίγοις, η Σούδα είναι σίγουρα μία παραλία για όλα τα γούστα.

Ο ποταμός στη δεξιά μεριά της παραλίας

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε