Αξίζει να πας: Αγιά Φωτιά

στις

Έφτασα λοιπόν και πάλι στην υπέροχη παραλία της Αγίας Φωτιάς, με τα κρυστάλλινα νερά να με περιμένουν σε απόλυτη ηρεμία! Μία από τις αγαπημένες μου παραλίες, αλλά και πολλών άλλων κρητικών κι όχι μόνο τουριστών, από εκείνες δηλαδή που προτιμάς να τσαλαβουτάς μέσα στο νερό για ώρες, παρά να κάνεις ηλιοθεραπεία.

Η Αγία Φωτιά είναι ένας μικρός παράλιος οικισμός στο Δήμο Ιεράπετρας, στο νότιο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης. Πρόκειται για ένα μικρό κόλπο, στο τέρμα ενός κατηφορικού δρόμου που ξεκινά από την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Σητείας προς την παραλία, περίπου 3,5 χιλιόμετρα μετά απ’ το χωριό Φέρμα. Λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας, καλή ιδέα ίσως είναι να βρεθείτε εκεί σχετικά νωρίς το πρωί, ώστε να βρείτε ευκολότερα πάρκινγκ.

Η παραλία της Αγιάς Φωτιάς, με το αγαπημένο γκριζωπό χαλικάκι, αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ότι «δεν κολλάει στο σώμα«, υπόσχεται πραγματική χαλάρωση στον επισκέπτη, ειδικά αν την προτιμήσει σε περίοδο (ή ημέρα), όπου το νησί δεν έχει κατακλειστεί από τουρίστες. Από άποψη οργάνωσης, διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ υπάρχουν επίσης beach bar, εστιατόριο, αλλά και δωμάτια διαμονής (μία μικρή επιφύλαξη για την ύπαρξη καταστημάτων εστίασης και δωματίων στο τέρμα της παραλίας, λόγω του οδυνηρού γεγονότος που συνέβη το καλοκαίρι του 2022).

Εκτός όμως από την απίστευτη γοητεία του μέρους αυτού, αυτό που αξίζει πραγματικά να γνωρίζει ο επισκέπτης της περιοχής είναι ότι πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Φωτιάς, βρίσκονται κι άλλες άξιες ν’ αναφερθούν παραλίες. Σε απόσταση λιγότερη από 30 λεπτά θα εντοπίσετε μερικά από τα πιο όμορφα θαλάσσια μέρη της Νότιας Κρήτης.

Η Γαλήνη λοιπόν, η Φέρμα, η Αχλιά, η αγαπημένη καλοκαιρινή στάση πολλών οικογενειών, ο Μακρύς Γιαλός, το Κουτσουνάρι με την μεγάλη παραλία του Αγίου Ιωάννη, αλλά και την οργανωμένη παραλία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής βρίσκονται σε απόσταση από 5 λεπτά έως το πολύ μισή ώρα.

Τόσες πολλές και υπέροχες παραλίες… Κι ακόμα περισσότερες…

Παραλίες που πραγματικά εντυπωσιάζουν με τα γαλανά νερά τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη ξέρεις ποια να διαλέξεις!

Πώς θα πάμε στην Αγιά Φωτιά;;;

Η παραλία της Αγίας Φωτιάς βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 λεπτών με το αυτοκίνητο απ’ την πόλη της Ιεράπετρας, με κατεύθυνση προς την Σητεία, και σε απόσταση μόλις 3 χλμ απ’ το χωριό Φέρμα.

Επειδή όμως όπως λέει κι ο σοφός λαός «μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις«, προτείνω σ’ αυτό το σημείο να ρίξετε μια ματιά στον χάρτη που ακολουθεί και… καλές βουτιές!

Σχολιάστε