Αξίζει να πας: Στάουσα

στις

Μία από τις πολύ ωραίες παραλίες της Κρήτης που μπορείτε να επισκεφτείτε ακόμα και σε ένα σύντομο διάλειμμά σας, είναι η παραλία της Στάουσας στο Καλό νερό. Η μικρή και ήσυχη παραλία της Στάουσας βρίσκεται στην περιοχή Καλό Νερό, στο νότιο μέρος του Νομού Λασιθίου, το οποίο πολλοί θαυμάζουν για τις πεντακάθαρες παραλίες του. Συγκεκριμένα, τοποθετείται ανατολικά της Ιεράπετρας, λίγα λεπτά μακριά από τον δημοφιλή Μακρύ Γιαλό.

Στις φωτογραφίες σας δίνετε η ευκαιρία να ρίξετε μία σύντομη ματιά από ψηλά στην παραλία της Στάουσας. Μην σας αγχώσει η ύπαρξη βράχων, ειδικά στην αριστερή πλευρά της παραλίας, κοντά στην σπηλιά. Υπάρχει αρκετός για να κολυμπήσετε με ασφάλεια.

Γιατί την προτείνω λοιπόν;
Μα για τον σημαντικότερο απ’ όλους τους λόγους, για τα πεντακάθαρα νερά της. Χωρίς αμφιβολία είναι ένα από τα καλοκαιρινά μπάνια που θα ευχαριστηθείτε πολύ!

Τα κρυστάλλινα νερά της Στάουσας

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι γιατί πρόκειται για μια πολύ ήσυχη παραλία, ιδανική για όσους επιζητούν χαλάρωση και ο τρίτος γιατί στο δυτικό άκρο της βρίσκεται μία σπηλιά, η οποία προσφέρει φυσική σκιά, από νωρίς το πρωί και για σχεδόν όλη την ημέρα. Δεν χωράει βέβαια πολύ κόσμο, που αυτό ξέρετε τι σημαίνει; Θα πρέπει μάλλον να φτάσετε αρκετά νωρίς, για να προλάβετε…

Τέλος, ο προορισμός αυτός είναι ιδανικός για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν να γνωρίσουν την «άλλη Κρήτη», την όχι και τόσο τουριστική. Γι’ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για ανέσεις, οργανωμένες παραλίες ή κοσμοπολίτικες καταστάσεις, αλλά κυρίως αναζητούν καθαρά νερά, αυθεντικό φυσικό τοπίο και αυτό το κάτι διαφορετικό που θα τους συγκινήσει!

Πως θα φτάσετε εκεί;
Η απόστασή του γαλήνιου αυτού προορισμού απ’ το Ηράκλειο είναι κάτι λιγότερο από δύο (2) ώρες, ενώ απ’ την Ιεράπετρα περίπου σαράντα (40) λεπτά.

Αφού περάσετε την Ιεράπετρα, συνεχίστε να κινείστε ανατολικά προς τον Μακρύ Γιαλό. Μόλις τον περάσετε, ακολουθείτε πορεία προς τον Γούδουρα. Οι πινακίδες στη διαδρομή θα σας βοηθήσουν, αν και είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς, έχετε τους ηλεκτρονικούς σας χάρτες ανά χείρας, ανά πάσα στιγμή. Μην ξεχνάτε όμως τι λέει και το παλιό γνωμικό «ρωτώντας πας στην πόλη«. Οι κρητικοί είναι συνηθισμένοι να συναντούν κόσμο από πολλά και διαφορετικά μέρη του κόσμου και πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Μην διστάσετε λοιπόν.

Όταν φτάσετε στην παραλία της Στάουσας, παρκάρετε στο δρόμο, στο πάρκινγκ, κατεβείτε μερικά σκαλιά και… είστε έτοιμοι για βουτιά!

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε