Αξίζει να πας: Μακρύς Γιαλός

στις

Φτάσαμε και πάλι στον αγαπημένο Μακρύ Γιαλό! Μία περιοχή με πολύ ωραίες παραλίες και προφανώς δε αναφέρομαι μόνο στην κεντρική παραλία του χωριού, αλλά και σε όλες τις κοντινές σε αυτό.

Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται στα νότια του νομού Λασιθίου. Οι περισσότεροι το χαρακτηρίζουν ως ένα από τους «οικογενειακούς προορισμούς«. Δεν έχει έντονη νυχτερινή ζωή, αν ζητάτε κάτι τέτοιο. Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσουν οι καθαρές θάλασσες σε συνδυασμό με ένα χαλαρό ποτάκι ή φαγάκι το βράδυ, θα τον αγαπήσετε. 

Θα σας ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο αν διαπιστώσετε ότι βρήκατε μία ωραία πολύ περισσότερο βέβαια, αν ψάχνετε μία «βάση», από την οποία θα ξεκινήσουν και όλες οι εξορμήσεις σας προς άλλες πολύ όμορφες και κοντινές παραλίες, όπως είναι η Στάουσα, η Αγιά Φωτιά, η Αχλιά κ.α.

Η παραλία του Μακρύ Γιαλού όπως λέει και το όνομά της είναι πολύ μεγάλη και θα δείτε παραθεριστές σε όλο το μήκος της. Η θάλασσα άλλωστε είναι πεντακάθαρη και ρηχή σε όλα τα σημεία της!

Η κεντρική παραλία είναι οργανωμένη παραλία, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες υπάρχει άπλετος χώρος για αυτούς που θέλουν να στήσουν τη δική τους ομπρέλα και να μην επιβαρύνουν την τσέπη τους! Στην παραλία του Μακρύ Γιαλού επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες!

Το απογευματάκι και το βράδυ είναι ευκαιρία να σουλατσάρετε στον παραλιακό δρόμο με τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα καφέ – μπαρ! Εκεί θα συναντήσετε και τους άλλους παραθεριστές, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα βρείτε σημεία ιδανικά για να αγναντέψετε το πέλαγος, π.χ. το λιμανάκι. Όσο αφορά στο θέμα της διαμονής, μην ανησυχείτε, στον Μακρύ Γιαλό και τη γύρω περιοχή θα βρείτε πολλά δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες για να σας φιλοξενήσουν, αρκεί βέβαια να κάνετε κράτηση εγκαίρως.

Για το τέλος, σας άφησα μερικές κοντινές παραλίες που μπορείτε να επισκεφτείτε όσο θα βρίσκεστε στον Μακρύ Γιαλό, με λιγότερο κόσμο. Για πιο ήσυχες καταστάσεις λοιπόν:

1. Αγία Φωτιά
2. Στάουσα
3. Ανασκελού

Πώς θα πάτε στον Μακρύ Γιαλό

Αν κινείστε με κατεύθυνση από Ηράκλειο (Ρέθυμνο – Χανιά) προς Λασίθι, θα πρέπει να ακολουθήσετε την εθνική οδό προς Άγιο Νικόλαο και να στρίψετε προς Ιεράπετρα. Ο Μακρύς Γιαλός βρίσκεται μετά τον Κουτσουρά. Κινούμενοι με κανονική ταχύτητα, θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες από Ηράκλειο.

Σχολιάστε