Αξίζει να πας: Καλοί Λιμένες (Kali Limenes beach)

στις


Οι Καλοί Λιμένες είναι ένας παράλιος οικισμός της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου που βρίσκεται στο υπέροχο Λιβυκό Πέλαγος, δηλαδή στον Νότο της Κρήτης. Ο μικρός αυτός οικισμός, απέχει από το Ηράκλειο περίπου 80 χλμ και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Φαιστού. Το χειμώνα ζουν εκεί ελάχιστες οικογένειες, λόγω των ισχυρότατων ανέμων, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που η θάλασσα θυμίζει πισίνα, με αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να καταφτάνουν στην περιοχή!

Καλοί Λιμένες από ψηλά

Η μεγάλη παραλία που συναντήσαμε, λίγο πριν τον οικισμό με τον όμορφο κολπίσκο, ήταν αυτή που μας εντυπωσίασε πραγματικά. Μία μαγευτική θάλασσα απλωνόταν στα πόδια μας, πεντακάθαρη και καταγάλανη. Μία από τις πιο όμορφες παραλίες στα νότια παράλια της Κρήτης, τα οποία βέβαια, η αλήθεια να λέγεται, σπάνια μας προδίδουν! 

Οι Καλοί Λιμένες είναι ιδανικό μέρος για τους φίλους του camping. Θα δείτε και στις φωτογραφίες ότι διαμένουν εκεί πολλές και μεγάλες παρέες κατασκηνωτών, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Σε κάθε δέντρο από κάτω δύο, τρεις ή και τέσσερις σκηνές.

Εντυπωσιακό; Ναι.

Θέλετε μήπως κι εσείς; Ε τότε, οργανωθείτε κατάλληλα.

Στο πίσω μέρος των παραπάνω φωτογραφιών θα δείτε τις δεξαμενές ανεφοδιασμού καυσίμων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, οι οποίες λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια. Αν και αρκετά… καλογυαλισμένες, μάλλον δεν ταιριάζουν και τόσο πολύ με το φυσικό τοπίο. Αν και η ύπαρξη τους εκεί μπορεί εύκολα να προδιαθέσει κάποιον αρνητικά, η θάλασσα εξακολουθεί να είναι πολύ καθαρή και έτσι οι επισκέπτες είναι πολλοί.

Και ναι, καλά καταλάβατε, αρκετοί λουόμενοι θα φτάσουν στους Καλούς Λιμένες με το σκάφος τους, όσο μικρά ψαροκάικα θα αράζουν στο λιμανάκι!

Καλά να περάσετε…

Σχολιάστε